| Autor |
uzyskanie praw admina |
Pimod
Użytkownik
Data rejestracji: 08.08.07 |
| Dodane dnia 09 sierpień 2007 12:15:45 |
|
|
|
Witam, potrzebuje uzyskac prawa administratora na kompie, mam jedynie konto z ograniczeniami ... tak naprawde to da sie tam tylko pisac admin dobrze wszysto po zabezpieczal bo zadne z ogolnie znanych sposobow na uzyskanie admina nie dzialaja.wiec probowalem lamac haslo do konta administratora ale z tego co wiem ma ono specjane znaki na 99.9%, udalo mi sie zdobyc plik sam (skopiowalem pod innym systemem) tak wiec sprobowalem zlamac haslo L0phtCrack 2.5, nie podolal (ustawilem na litery i cyfry bowiem z specjalnymi znakami trwalo by 20 dni bez wylaczania kompa... a tyle czasu nie mam) probowalem tez L0phtCrack w wersji 5 ale nic z tego nie wyszlo pozatym jest wiele razy wolniejszy od 2.5. ma ktos jakies pomysly jak uzyskac prawa admina lub haslo do administratora ? |
|
|
| Autor |
RE: uzyskanie praw admina |
ziomalnb
Użytkownik

Data rejestracji: 13.06.07 |
| Dodane dnia 09 sierpień 2007 17:09:13 |
|
|
A probowales w ten sposob? Przy logowaniu jezeli masz ustawiony ekran powitalny wcisnij dwa razy Alt+Ctrl+Delete. Potem w nazwie uzytkownik wpisz ADMINISTRATOR. jeżeli admin nie zabezpieczyl tego konta haslem to powinienes dostac sie na konto administrator. To konto nie ma żadnych ograniczeń.
taaaaaaaaaaaaaaak |
|
|
| Autor |
Pimod
Użytkownik
| Dodane dnia 10 sierpień 2007 11:24:49 |
|
|
to bylo pierwsze co zrobilem ... na adminie jest pass ktory probowalem zlamac ale prawdopodobnie sa jakies specjalne znaki i nie dalo rady
czy ktos ma inne pomysly? odrazu mowie ze wszystkie jakies dziwne konta typu support sa poblokowane ;x |
|
|
| Autor |
ziomalnb
Użytkownik

| Dodane dnia 10 sierpień 2007 22:05:49 |
|
|
no to nie wiem... ja dopiero zaczynam sie uczyc hackingu.... poszukaj moze gdzies w necie jakis programow do lamania hasel lub sposobow obejscia ograniczen... a wlasnie probowales numeru z CMD?
taaaaaaaaaaaaaaak |
|
|
| Autor |
Pimod
Użytkownik
| Dodane dnia 11 sierpień 2007 23:07:27 |
|
|
|
ta tez probowalem a co do lamania hasla ... to sa w nim specjane znaki na 100% lamanie hasla zajelo by 20 dni non stop i to bez grania itd bo by zwolnilo pewnie do 50 dni xD albo lepiej no i nie mam gwarancji ze zlamie. |
|
|
| Autor |
ziomalnb
Użytkownik

| Dodane dnia 12 sierpień 2007 22:53:41 |
|
|
no to wybacz stary nie pomoge CI.... jak juz mowilem ja dopiero zaczynam zabawe z hackingiem... jeszcze bardzo malo wiem...
taaaaaaaaaaaaaaak |
|
|
| Autor |
orzech1994
Użytkownik

Miejscowość: Zabrze
Data rejestracji: 13.08.07 |
| Dodane dnia 13 sierpień 2007 01:52:48 |
|
|
Ja mam pomysł nie wiem czy próbowałeś się logować na konto SYSTEM?? Zawsze mógłbyś spróbować.. Wtedy masz 100% kontrolę nad komputerem... Robi się to tak:
1) Aby przejąć kontrole nad Windows Xp klikamy na start --> wybieramy uruchom --> w oknie urachamianie wpisujemy polecenie cmd --> enter
2) W oknie konsoli wpisujemy polecenie
>at 21:20 /interactive "cmd.exe"
Polecenie użyje aplikacji Harmonogram zadań, aby wywołać okno konsli z prawnieniami systemowymi. Komenda zawiera zdefiniowany czas wykonania (21:20). Zamiast przkładowej godziny podajemy najbliższy możliwy czas wykonania komendy. Po chwili zostanie wyświetlne nowe okno konsoli. Pierwotne okno zamykamy !!!
3)Naciskamy Ctrl+Alt+Del (wyświetli się nam Menadżer Zadań Windows) przechodzimy na zakładke Procesy i klikamy na proces "explorer.exe" i klikamy zakończ proces !
4)Przechodzimy do otwartego okna konsoli i wpisujemy w nim >explorer.exe i klikamy enter !
5)Otwieramy menu start i sprawdzamy na jakiego użytkownika jesteśmy zalogowani.
Jeśli wszystko się powidło powinnismy byc zalogowani na użytkownika SYSTEM (z pełnymi uprwanieniami)
Powyższy tekst został skopiowany z hacking.boo.pl - Wybaczcie po prostu nie chciało mi sie tego pisać własnymi słowami, gdyż zajęło by mi to więcej czasu niż zwyczajne skopiowanie..
http://rapidshare.com/files/54237630/BrutusA2.rar - Brutus + wyjątkowy 35-megowy (35 M słownik!
Edytowane przez orzech1994 dnia 13 sierpień 2007 01:54:52 |
|
| Autor |
ervand
Użytkownik
Miejscowość: Armenia
Data rejestracji: 25.05.09 |
| Dodane dnia 25 maj 2009 22:29:03 |
|
|
to jet bardzo latwo wejdz w Start , uruchum ,cmd , net localgroup administrator nazwe usera /add i juz po limicie albo zrup nowe konto net user nazwe usera /add 
Armenia Rusian chaking Software craking C++ asambler |
|
| Autor |
BlackHawk
Użytkownik
Data rejestracji: 09.10.09 |
| Dodane dnia 09 październik 2009 13:02:05 |
|
|
mozesz rowniez gdy laduje sie system zrobic restart komputera, gdy sie ponwonie wlaczy wyskoczy ci okno jak ma uruchomic system normalnie badz przez tryb awaryjny wybieramy tryb awaryjny . Gdy sie juz zalogujemy oprocz naszego konta z ograniczeniami jest tez konto Administrator, za zwyczaj nie jest ono zabezpieczone wchodzimy i zmieniamy parametry nazego konta badz tworzymy nowe  |
|
|